ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА на Verve - купи с отстъпки до 80%! ЗАТВАРЯМЕ - наличностите са ограничени!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927

ЗАЩО ДЖИНДЖИФИЛЪТ Е ПО-АКТУАЛЕН ОТ ВСЯКОГА!

И какви ползи носи билковата комбинация в чаят от ДЖИНДЖИФИЛ & МЕНТА на Verve според специалиста по природна медицина д-р Д. Пашкулев?

03 Декември 2020, автор д-р Димитър Пашкулев

Сенна хрема

Този ароматен корен с игриво название и меко затоплящ ефект! Джинджифил... Малко билки и подправки са толкова утвърдени в процеса на хилядолетното си използване и едновременно – потвърдени от многобройни данни в съвременната наука!

Сега е времето, когато става все по-явна разликата между организмите с добър и неубедителен вътрешен заряд от здраве; когато надеждите в един или друг медикамент се поставят последователно под съмнение, като на преден план излизат страничните им ефекти; когато в името на една диагноза се подценяват стотици други...

Ситуацията несъмнено изисква използването на широк спектър от предпазни и терапевтични възможности. Тази статия не цели да омаловажи доказали се подходи в това отношение, а да прибави към тях един масово достъпнен растителен „асистент“ в борбата за още някоя „глътка здраве“.

Джинджифилът в ботанически смисъл дава името на забележително южно семейство от целебни подправки, в което влизат също така куркумата, кардамонът и галангалът.

Във фармакологичен смисъл, в състава на корена участват етеричномаслени съставки:

 • Предимно терпени, зингиберени (гингерол и шигеол), камфен, цинеол и т.н.,
 • Витамини (особено от В-групата),
 • Минерали (включително магнезий, манган и имунозащитния микроелемент цинк),
 • Аминокиселини и др.

В дългия списък от потвърдени чрез изследвания действия, за отбелязване са такива като:

 • Противовъзпалително,
 • Имуномодулиращо,
 • Разводняващо и елиминиращо секретите от дихателните пътища,
 • Подобряващо храносмилането и обмяната (особено на мазнините),
 • Противосъсирващо,
 • Антитуморно,
 • Общо болкоуспокояващо,
 • Тонизиращо,
 • Детоксикиращо и антиоксидантно.

Счита се, включително от Американската аганция за лекарствата, за общо безопасен в разумни количества и ако се приема разреден (като чай или подправка, смесена с ястия).Предварително консултиране със специалист се препоръчва при едновременно приемане на антикоагулантни медикаменти.

Разпространението на това широкоспектърно растение отдавна е придобило космополитен характер. Като тръгва от Южна Азия (където е една от първите по употреба сред хиляди използвани билки и подправки), още през Средновековието то завзема не само останалата част от Евразия, но и Африка и дори Австралия!

Бил е считан не само за универсален компонент за ястия и подправъчни смеси (както за сладки, така и за всякакви други ястия, вкл. за ограничаване на тежеста след нахранване), но също и като храносмилателен тоник, вярно средство срещу простуди и разстройства, даже за предпазване по време на чумните епидемии! Вътрешно, но също и външно (примерно, като компреси с чая му), е бил прилаган при главоболие и болки в ставите и мускулите.

Съвременните проучвания потвърждават традиционните употреби, особено като:

 • Средство срещу гадене (вкл. при транспортна болест, кинетоза) и
 • За превантивно действие при широк кръг от инфекциозни, особено вирусни агенти, които засягат дихателните органи и малките кръвоносни съдове (именно от рода на тези, с които човечеството се бори сега!).

Допълнителни бонуси са подкрепянето на:

 • Сърцето и мозъчното кръвообращение,
 • На задстомашната жлеза и на общата обмяна на веществата.
 • (Да не забравяме, че основните „болести на цивилизацията“ не са се отдръпнали поради пандемията, а напротив, са несправедливо подценявани!)

А ако джинджифилът се прилага като топъл чай, той още повече помага, чрез хидратацията и инхалирането, за пречистването на дихателните пътища, храносмилателните органи и цялото тяло.

Опитай чай от джинджифил Verve

Разбира се, целебните качества на чая, както и вкусовите му, освежаващи и ароматни свойства, могат да се подобрят чрез съчетаването му с други изпитано полезни растения. Това е постигнато например в

ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ И МЕНТА НА VERVE

Вкусът на този чай е свеж, с плътен ментов аромат и топъл, пикантен вкус на джинджифил. Джинджифилът, който е основна съставка в този билков чай (38%), е много подходящо допълнен с ароматна мента, канела, кардамон и лист ягода, които обогатяват вкуса и полезните му качества.

МЕНТА

Ментата се включва в комплекса от етеричномаслени помощници на храносмилането; тя регулира още и кръвообращението и стабилизира централната и вегетативната нервна система.

КАНЕЛА

Канелата е известна с това, че пречи на гнилостните процеси в червата, действа антимикробно и противодиабетично.

КАРДАМОН

Кардамонът е мощен „братовчед“ на джинджифила, с доста подобни на него здравословни въздействия и възхитително сладък аромат.

ЛИСТ ЯГОДА

Листата от ягода съдържат ценни аминокиселини и минерали и съдействат на кръвообращението, леко затягат и подсушават възпалените лигавици, общо укрепват тъканите.

Прибавете следователно този прекрасен чай към всекидневния си арсенал за здраве и бодрост!

Д-р Димитър Пашкулев,

Специалист по интегрална природна медицина

www.dpashkulev.info

д-р Димитър Пашкулев

За автора:

Д-р Димитър Пашкулев е специалист по интегрална природна медицина. Съставя цялостни индивидуални програми: с подходящо хранене, билки, минерали и други природни продукти, физически и психорегулиращи техники от древни и съвременни ( източни и западни) школи.

Автор на над 20 изцяло собствени книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение. Има публикувани десетки книги по теми като превантивна и спортна медицина, интегрална психология, педагогика, екология, афористика и поезия.

По рецепти на д-р Пашкулев няколко производителя са реализирали през последните 30 години повече от 100 добавъчни и козметични композиции. Автор е на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла. Консултира също така фирми и издателства (стратегии, редакции, рецензии, смислово оптимизиране на книги, листовки и сайтове).

Опитай чай от джинджифил Verve
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!