ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА на Verve - купи с отстъпки до 80%! ЗАТВАРЯМЕ - наличностите са ограничени!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927

ВКУСЕН И ПОЛЕЗЕН ЧАЙ С ДЖИНДЖИФИЛ, КАНЕЛА, РОЙБОС И ДРУГИ БИЛКИ

03 Декември 2020, автор д-р Димитър Пашкулев

В търсене на напитки, които да са приятни и полезни едновременно (а през студените сезони – и стоплящи!), хората, а след тях и научните изследвания, са „прелистили“ доста възможности.

Всички видове алкохол определено не са желателни за здравето, особено при значителни дози и редовна, предизвикваща зависимост употреба.

Кафето и китайският чай имат и полезни, но и проблемни съставки и определено не се препоръчват за деца, невротици, бременни и т.н.

Соковете имат лесно усвоими полезни съставки, но и бързо вдигат кръвната захар, често са скъпи и трудоемки. Тогава?

Прекрасен избор, особено когато навън властва непривлекателно време, е билковият чай:

 • Самият му аромат освежава и хармонизира психиката, пречиства и ароматизира устната кухина, гърлото и дихателните пътища.
 • Топлата течност изобщо, а особено в комбинация с ценни фитосъставки, бързо хидратира, а заедно с това пречиства храносмилателните и отделителни органи.
 • Много често фалшивият апетит също отминава след промиване и пречистване на организма!

На вашето внимание е

КОМБИНИРАНИЯТ БЕЗКОФЕИНОВ БИЛКОВ ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА НА VERVE,

с добре премислен микс от целебни растителни компоненти.

Опитай чай от джинджифил Verve

ДЖИНДЖИФИЛЪТ

Джинджифилът е може би най-добрият помощник на храносмилането!

 • Употребата му на гладно подобрява качествено и количествено отделянето на сокове от стомаха, червата и задстомашната жлеза.
 • Но той може да се пие и след хранене, при което ефективно снижава усещането за тежест в стомаха и корема, както и гаденето и хълцането след употреба на не съвсем подходящи продукти.
 • Надолу към дебелите черва активността му се изразява в ограничаване на ферментативните и гнилостни процеси, които често причиняват газове и нарушения на пасажа на храната.

След усвояването си, знаменитата билка/подправка:

 • Подобрява контрола над кръвнозахарните и мастните нива в кръвта,
 • Пречиства дихателните органи и
 • Регулира възпалението и имунния отговор.

А е известно, че възпалителните и имунни проблеми са в основата на високата заболеваемост на съвременните хора от инфекциозни, алергични, автоимунни и туморни заболявания!

На нивото на кръвта джинджифилът предпазва от запушвания (тромби) в кръвоносните съдове, а тези проблеми са в основата както на редица усложнения на вирусни инфекции и пневмонии, така и на основните сърдечно-съдови заболявания, които засегат основно сърцето, мозъка и крайниците. Сгряващото свойство на това топ-растение успешно се използва при зимните студове и работа в сурови условия, както и при проблеми с опорно-двигателния апарат – кости, стави, мускули, сухожилия.

Всички тези действия не са случайни, ароматният корен съдържа уникални съставки, като гингерол (който при температурни условия се превръща частично в не по-малко полезният шигеол), аминокиселини, витамини (особено от В-групата), а също така калий, магнезий, манган, цинк и други важни минерали.

КАНЕЛА

Канелата е известна предимно с приятния си аромат (поради съдържанието на уникално етерично масло), но тя също така:

 • Има противомикробно действие.
 • Пречи на гнилостните процеси в червата.
 • По данни на редица проучвания подобрява дейността на задстомашната жлеза и оттам – контрола върху кръвнозахарната обмяна.
 • Според някои данни, способства за пообряване и на мастния профил на кръвта, леко снижава повишеното кръвно налягане.
 • Съдържа ценни минерали и витамин К, който омекотява противосъсирващото действие на присъстващите паралелно кумарини.
 • Нови данни говорят и за възможното възспиращо действие на някои съставки на канелата спрямо такова сериозно заболяване, каквото е кожният меланом.

РОЙБОС

Ройбосът е „африканското чудо“ в чаената индустрия!

 • Той е необикновено богат на минерали и антиоксиданти, с основно значение за предпазването и възстановяването на организма, включително кръвоносната система, ендокринните органи и костите.
 • Той премахва спазмите по хода на храносмилателната система и също така е бронходилататор, който подпомага дихателните функции, включително при бронхити и астма.
 • Действа още урегулиращо при нервна възбуда и депресия.
 • Не съдържа много танини (за разлика от черния чай и голям процент от билките), така че не затяга при често срещащата се предразположеност към запек.

СЛАДЪК КОРЕН

Сладкият корен е едно от най-добре проучените от традиционните медицински системи на Изток и в Европа.

 • Употребата на чай от малко количество сладник е напълно безопасна и приятна (той съдържа веществото глициризин, многократно по-сладко от захарта, то не е във висок процент в чая, но е достатъчно за естественото подобряване на вкуса му).
 • Също така, билката забележително стимулира възстановителните способности на надбъбречните жлези (и така противодейства на хроничната умора), както и на лигавиците на храносмилателните и дихателни органи. Това е свързано с противовъзпалителните й и антивирусни свойства.
 • Има данни дори за противоязвено, антиалергично и противоастматично действие.
 • Освен това, сладникът е много полезен за жените, които имат нужда от хормонално стабилизиране; докато пък мъжете могат да се възползват от облекчаващия му ефект по отношение на простатните оплаквания.

ПОРТОКАЛОВИ КОРИ

Портокаловите корички допълват ароматния букет на композицията, но също така притежават допълнително полезни свойства:

 • Противомикробни.
 • Клетъчно предпазващи.
 • Меко освежаващи и успокояващи едновременно.
 • Ароматизиращите им свойства са забележителни - ако сте хапнали нещо не дотам благоуханно или страдате от лош дъх, портокаловият мирис ще неутрализира успешно тези изпарения и вие няма повече да се притеснявате от социалните си контакти!

В действителност, всички изброени съставки взаимно допълват както действието си, така и вуково-ароматичните си достойнства.

Топлите, сладко-балсамични и тропични отенъци ще се асоциират с летни спомени и ще подобрят общото ви самочувствие по време на пребиваването за дълго-дълго време повече в затворени помещения.

Опитайте!

д-р Димитър Пашкулев

За автора:

Д-р Димитър Пашкулев е специалист по интегрална природна медицина. Съставя цялостни индивидуални програми: с подходящо хранене, билки, минерали и други природни продукти, физически и психорегулиращи техники от древни и съвременни ( източни и западни) школи.

Автор на над 20 изцяло собствени книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение. Има публикувани десетки книги по теми като превантивна и спортна медицина, интегрална психология, педагогика, екология, афористика и поезия.

По рецепти на д-р Пашкулев няколко производителя са реализирали през последните 30 години повече от 100 добавъчни и козметични композиции. Автор е на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла. Консултира също така фирми и издателства (стратегии, редакции, рецензии, смислово оптимизиране на книги, листовки и сайтове).

Опитай чай от джинджифил Verve
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!