ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА на Verve - купи с отстъпки до 80%! ЗАТВАРЯМЕ - наличностите са ограничени!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927

НЕУСТОИМО ВКУСЕН, АРОМАТЕН И ПОЛЕЗЕН
ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ & ЯБЪЛКИ

Как обединените сили на растителните лекове по приятен и безопасен начин
могат да подобрят нашето здраве – съветите на д-р Пашкулев

4 Март 2021, автор д-р Димитър Пашкулев

Сенна хрема

Водата е жизнено важна за всички функции на организма – и въпреки това мнозина страдат от неусетно обезводняване. Въпреки индивидуалните разлики, в повечето случаи не бива да се поемат по-малко от 2 литра течности на ден – и то без да влиза в тях водата, която се съдържа в плодовете, зеленчуците и другите хранителни продукти.

Освен чистата вода, здравословни течности са:

 • Плодовите и зеленуковите шейкове (смутита) и (по-умерено) фрешове.
 • Постните бульони от зеленчуци и зърна.
 • И разбира се - билковите чайове.

Особено е полезно да употребяваме и да научим децата да приемат такива течности, вместо множеството газирани, кофеинови и силно подсладени напитки, с които за съжаление масово се „наливат“ повечето хора. Те всъщност не удовлетворяват същинската жажда, а само прибавят нежелани субстанции и „голи“ калории...

ЗАЩО ЧАЯТ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ & ПЛОД ЯБЪЛКА НА VERVE Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН ИЗБОР ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ?

Вкусът му предполага много по-приятно постигане на достатъчна хидратация на тялото, а стотиците допълнителни съставки са в лесно усвоим вид и допринасят за различните органи и системи, особено когато се приемат в топло състояние. Но дори и след изстиването си, основни ползи от чая остават валидни за още много часове.

Чаят от Джинджифил & Ябълка на Verve

включва уникална селекция от ароматни и полезни билки и плодове:

ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът в случая съставлява 28% от чаената смес, т.е. извлекът от нея не е толкова пикантен и е много предпочитан от деца, както и от хора които са свръхчувствителни към твърде острите вкусове.

 • Важно е да се знае, че дори малки количества от етеричномаслените и водоразтворими негови съставки (феноли, терпени, смоли, минерали, витмини и т.н.) оказват благоприятно въздействие върху силата и баланса на храносмилането, дихателната система, кръвообращението и имунитета.
 • Съвременни проучвания твърдят, че при продължително ползване на продукти с джинджифил регулира липопротеините, които са отговорни за обмяната на холестерола, т.е. притежава ясно изразено антиатеросклеротично действие.
 • Даже овлажняването на въздуха, което е налице, когато варим чая във всекидневната или спалнята си, само печели от присъствието на летливите джинджифилови компоненти.
Чай от джинджифил с подбрани български билки

КАНЕЛА

Канелата привлича сетивата с балсамичния си дъх (поради етеричните си масла).

 • По отношение на здравето е известно, че регулира кръвната захар и също така действа антимикробно и привогнилостно, т.е. регулира на неблагоприятните процеси в стомаха и червата.
 • Също така, малките количества сапонини в нея действат за регулиране на кръвообращението, в смисъл предпазване от запушвания (тромби).
 • Напоследък все повече проучвания откриват и данни за имунокоригиращия ефект на тази билкоподправка.

ЛАЙКА

Лайката се отличава с фин флорален аромат и отдавна установени положителни ефекти върху тялото и ума.

 • Едни от най-перспективните фитохимикали (като хамазулен, бизоболол и апигенин) са в изобилие в малките цветни „слънчица“.
 • Противовъзпалително, антимикробно, нервоуспокояващо, противоспастично (по отношение на храносмилателните, дихателните и отделителните органи и на женските генитаци), противоязвено и даже антитуморно...
 • Не случайно още египтяните са я включвали в редовната си хигиена, за добро състояние на устната кухина, стомаха, женските органи и т.н.
 • Мекото й действие позволява да се използва и за деца, особено след втората им година.

ХИБИСКУС

Хибискусът (начиран още каркаде или суданска роза) придава приятно тръпчива нотка на течността, с остатъчен приятен аромат - независимо дали чаят се консумира топъл или охладен. Също така, засилва цвета на напитката.
А дава ли допълнителни ползи за здравето?

 • Достатъчно много, особено по отношение нормализиране на високото кръвно налягане (има и свежи научни данни, които потвърждават валидността на тази традиционна употреба).
 • Освен това, червоно-виолетовите проантоцианидини, които са в изобилие в цветовете, предпазват широкоспктърно клетките от увреждане – независимо дали иде реч за тези на кръвоносните съдове, очите или на имунната система (отговорна за отбраната на тялото срещу микроби и туморни клетки).
 • Витамините от група В, минералите и органичните киселини предлагат още плюсове за целия организъм.

СЛАДЪК КОРЕН

Сладкият корен е използван от дълбока древност в много народи на Азия, Европа и другаде:

 • Както като естествен подсладител, така и за осигуряване на широк спектър от полезни за организма ефекти – противокашлечно, антиязвено, леко слабително, имунорегулиращо (особено при алергични и автоимунни предразположения), хормонално подкрепящо (особено по отношение на надбъбречните и женските полови хормони) и т.н.
 • Това комплексно действие се дължи на сложно съчетание от редица негови съставки: тритерпеноиди, растителни стероиди, органични киселини, полизахариди, флавоноиди и др.
 • И накрая, важна вметка относно евентуалните вреди от сладкия корен (например при хипертоници), за които се споменава в някои източници: те са в сила единствено за високите дози, които е много трудно да се постигнат чрез чайове – обикновено те са в резултат на предозиране на концентрирани екстракти от билката.

ЯБЪЛКА

Ябълковият плод дава един прекрасен компонент към вкуса (леко стипчиво-кисел) на чая, а също така има принос към сумарния му аромат.

 • Но и редица витамини, минерали, органични киселини, защитни полифеноли и други полезни съставки от ябълковия концентрат преминават във вкусната и целебна течност.

ШИПКА

Шипката е всъщност дива роза.

 • Цветчетата й са по-скромни като големина и ухания, но затова пък нейните плодове са същински извор на витамини, минерали, антиоксиданти и други полезни съставки!
 • Каротинът се превръща в организма във витамин А (незаменим за устойчвостта на всяка клетка, за растежа, кожата, лигавиците, очите...).
 • Витамините от В-групата директно проникват в кръвта, за да задвижат обмяната, да дадат енергия, да укрепят нервите.
 • Витамин С предпазва от „свободните радикали“, участва в имунитета и строежа на съединителната тъкан (стави, кожа, „подложки“ на вътрешните органи и т.н.).
 • Витамин К (малко хора знаят, че и този витамин е добре представен в шипковия плод) участва в кръвосъсирването и изглаждането на костите.
 • По съдържание на калий, магнезий, манган и други макро- и макроелементи шипката също е измежду „отличниците“.
Чай от джинджифил с подбрани български билки

В заключение, не бива да подценяваме обединените сили на растителните лекове, които по приятен и безопасен начин могат да подобрят нашето здраве и самочувствие. Разбира си, за трайни резултати е необходимо да се сприятелим с едно универсално условие за всеки един успех: постоянството.

Чаят от Джинджифил & Ябълка на Verve е съчетание от множество ползи за организма и приятен плодово-флорален вкус и аромат!

Д-р Димитър Пашкулев,

Специалист по интегрална природна медицина

д-р Димитър Пашкулев

За автора:

Д-р Димитър Пашкулев е специалист по интегрална природна медицина. Съставя цялостни индивидуални програми: с подходящо хранене, билки, минерали и други природни продукти, физически и психорегулиращи техники от древни и съвременни ( източни и западни) школи.

Автор на над 20 изцяло собствени книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение. Има публикувани десетки книги по теми като превантивна и спортна медицина, интегрална психология, педагогика, екология, афористика и поезия.

По рецепти на д-р Пашкулев няколко производителя са реализирали през последните 30 години повече от 100 добавъчни и козметични композиции. Автор е на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла. Консултира също така фирми и издателства (стратегии, редакции, рецензии, смислово оптимизиране на книги, листовки и сайтове).

Опитай чай от джинджифил Verve
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!