ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА на Verve - купи с отстъпки до 80%! ЗАТВАРЯМЕ - наличностите са ограничени!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927

ПОБЕДОНОСНИЯТ ДУЕТ НА ДЖИНДЖИФИЛА И ЗЕЛЕНИЯ ЧАЙ

Каква сила имат природните антиоксиданти и коя е формулата за добър тонус? –
съветите на д-р Пашкулев

1 Април 2021, автор д-р Димитър Пашкулев

Сенна хрема

Интензивното настъпление на съвременната цивилизация, освен безспорни плюсове, си има и сериозни минуси. Особено неприятно е, когато вторите касаят нашето здраве, без което всички други „хубавини“ се обезценяват до огромна степен!

Ето защо е толкова актуално осъзнатото връщане към природните закони и начин на живот – чрез оздравяване на околната среда, туризъм, чисто хранене и предпочитане, където е възможно, на естествените продукти в полза на здравето.

КАКВИ ПОЛЗИ НОСИ ЧАЯТ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ И ЛИМОНОВА ТРЕВА НА VERVE

В тази чаена композиция „Verve“ извежда на преден план две растения, ползата от които отдавна е станала пословична. Като се изследва обаче научно тяхното взаимодействие, стигаме до еднозначния извод, че то е взаимно допълващо и усилващо се (синергично). Нещо повече, тегловните пропорции на тези „фитовеликани“ са така съвместени, че сумарният им ефект да е близък до максималния възможен!

Особено това е вярно по отношение на клетъчната антиоксидантна защита, кръвообращението и нервния тонус. Това съчетание в действителност е един от чайовете, които са особено подходящи за сутрешен или предиобеден прием, с оглед повишаване на работоспособността.

ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът (исиотът) е много близко до идеала за универсалната подправка, а също и за универсална суровина за билков чай. Не случайно изсушените парченца от корена сред някои народи са били известни и като „божия ръка“. Има данни, че например Конфуций е употребявал джинджифил при всяко едно свое хранене. Джинджифилът се характеризира с „горещ“, силно проникващ аромат и приятно налютяващ вкус.

 • Общото му действие върху организма го изтъква като един високоуниверсален антиоксидант, който пази клетките от лъчения, вредни химикали и стресове.
 Той още подобрява смилаемостта на белтъчините и мазнините и снижава ферментационния индекс на въглехидратите. А това означава по-малко тежест, гадене или подуване (газове) след нахранване!
 • Кръвообращението определено се подобрява осезателно от тази билка, а от там намалява и постоянната зиморничавост, която при някои хора се проявява дори в немразовито време.
 • Снижава се рискът от тромботично запушване на кръвоносните съдове , което е в основата на риска от инфаркти и инсулти (основните причини за смърт в повечето страни на света и особено у нас).
 • Въздействието му върху дихателните органи е дезинфектиращо и подпомагащо отделянето на гъстите и лепкави секрети от трахеята и бронхите.
 • Този вълшебен корен също така хармонизира имуната система, т.е. подобрява фукциите й, без да я стимулира едностранчиво (оттам - и без рискове за прословутата „цитокинова буря“).
 • Свързано с тази тема, алергичните и автоимунните заболявания също по правило се повлияват благоприятно от тази билка (макар че - много по-рядко, отколкото към ред други храни и подправки - би могло да има индивидуна свръхчувствителност и към нея).
 • И най-после, натрупват се данни и за противотуморното действие на джинджифила и се очертава той да попадне в първата десятка особено полезни подправки по отношение на онкопревенцията и възстановяването (особено на храносмилането след химиотерапия).
 • Възможно е дори чрез външни апликации (например компреси) да се повлияят някои болки и схващания, които изхождат от ставите, мускулите и сухожилията, както и някои видове главоболие.

Основните съставки, отговорни за тези разнообразни биологични ефекти, са етеричномаслените (терпени, гингероли и шигеоли), витамините от В-група, минералните соли и др. За отбелязване е, че джинджифилът е от едно и също семейство с куркумата, кардамона и галангала, които също така активно се проучват по отношение на силно вероятни и многопосочни ползи за здравето.

Чай от джинджифил с подбрани български билки

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Зеленият чай е всъщност натурален билков продукт, който не е преминал през обработките на черния чай. Поради това в него са съхранени всички важни за здравето ни съставки на растението, а съвременната наука твърди, че те са многобройни!

 • И да, между тях е и кофеинът, поради което напитката не се препоръчва за малки деца и при някои заболявания. Все пак, в дозите, които обичайно се приема, надделяват положителните му страни при повечето хора, особено ако приемът е през първата половина на деня, т.е. в съгласие с естествения денонощен биоритъм.
 • Освен енергийно и умствено тонизиране, смята се, че води до „пробуждане“ и на важни клетки на имунната система, с основна роля за предохраняването на тялото от микробни и туморни нашествия.
 • И още нещо важно – за разлика от едностранчиво възбуждащия ефект на кофеина в кафето, при зеления чай ефектът му е меко балансиран от съдържащата се също в него забележителна аминокиселина Л-Теанин нокиселина Л-Теанин (тя успокоява, но без да предизвиква сънливост).
 • Но дори още по-полезни съставки са полифенолите (от които най-добре проучен е епикатехин галатът). Хиляди са вече научните данни, според които те упражняват цяла плеяда от ясно изразени действия: антиоксидантно (предпазващо клетките), сърдечно-съдово (и регулиращо холестерола и липопротеините в кръвта), противомикробно, антитоксично и дори предпазно противотуморно действие (особено по отношение на млечната жлеза).
 • Разбира се, такива широкоспектърни въздействия са умерено изразени при приемане на нормалните количества чай и същевременно практически не могат да бъдат предозирани по този път.
 • От друга страна приемането на концентрирани екстракти е като „нож с две остриета“, т.е. може да е с повече активни полезни действия, но и с някои неблагоприятни такива.
 • Така че е редно да приемаме по-леките варианти като добър масов избор (както и при чайовете), а относно фармацевтично коцентрираните фитохимикали да се съветваме предварително със специалисти.

Други съществени съставки, на които можем да разчитаме, когато отпиваме поредната доза здраве с напитката, са минералните соли в естествен комплекс (особено микроелементите манган, молибден, флуор и хром, които са важни за костите, ставите, зъбите и обмяната на веществата). По отношение на храносмилането, зеленият чай има лек затягащ ефект, който сполучливо уравновесява леко разкарващото действие на джинджифила.

ЛИМОНОВА ТРЕВА

Лимонената трева е допълнителен компонент в композицията на чаят от джинджифил и зелен чай на Verve, но и нейната роля не е само вкусово-ароматична.

 • В южните страни тя е едновременно подправка (особенов Тайланд), билка, противотемпературно и антипаразитно средство. Те се дължат основно на етеричномаслените компоненти на тревата - цитронелол, гераниол, камфен, борнеол и др.; има значение и богатото й съдържание на минерални соли.
 • Чаят съхранява в определена степен противомикробно действие, а също така подобрява храносмилането и действа леко седативно (успокояващо) на централната нервна система.
 • Нови проучвания ни насочват и към вероятното му противоанемично и антимутагенно (защитаващо ДНК-то в клетките) действие.

ФОРМУЛА ЗА ДОБЪР ТОНУС

В заключение, чаят от джинджифил със зелен чай и лимонова трева на Verve е с разнообразно полезно въздействие върху различни органи и системи, както и върху физическата и умствена работоспособност.

Особено е важно това стабилизиращо влияние за хората от средната възраст, които често по инерция продължават твърде активния живот и си мислят, че както на младини, здравето може да се поддържа и без особени грижи за него. Но точно тогава стартират или се усложняват така наречените „болести на цивилизацията“. Това, което може да се направи през 40-те и 50-те ни години е много повече, отколкото ако сме се сетили да вземаме мерки по-късно, когато обикновено проблемите са по-напреднали и по-трудно се поддават на регулиране.

Свежа енергия, плътна топлина, силно храносмилане, кръвообращение и имунитет, принос към клетъчното здраве и детоксинирането – всичко това в топ-съчетанието Чай от джинджифил със зелен чай и лимонова трева на Verve!

Д-р Димитър Пашкулев,

Специалист по интегрална природна медицина

www.dpashkulev.info
д-р Димитър Пашкулев

За автора:

Д-р Димитър Пашкулев е специалист по интегрална природна медицина. Съставя цялостни индивидуални програми: с подходящо хранене, билки, минерали и други природни продукти, физически и психорегулиращи техники от древни и съвременни ( източни и западни) школи.

Автор на над 20 изцяло собствени книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение. Има публикувани десетки книги по теми като превантивна и спортна медицина, интегрална психология, педагогика, екология, афористика и поезия.

По рецепти на д-р Пашкулев няколко производителя са реализирали през последните 30 години повече от 100 добавъчни и козметични композиции. Автор е на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла. Консултира също така фирми и издателства (стратегии, редакции, рецензии, смислово оптимизиране на книги, листовки и сайтове).

Опитай чай от джинджифил Verve
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!