Избери своето ДЖИНДЖИФИЛОВО ИЗКУШЕНИЕ от Verve - безплатна доставка над 30 лв.!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927
С КАКВО Е ПОЛЕЗЕН ДЖИНДЖИФИЛЪТ ЗА ТЕБ? – част II
Какво да направиш ако страдаш от стомашен дискомфорт – подуване, киселини, лениви черва...?
19 Септември 2016, автор Теодора Маринова

Здравей,

Омръзна ли ти да се събуждаш без тонус и да страдаш често от грип и простудни заболявания?

Оплакваш ли се от подуване на стомаха, киселини, газове и нередовен стомах?

Притесняваш ли се, че товариш организма си с поредния медикамент, за да се справиш с неприятните симптоми?

Миналата седмица стартирах поредицата от 3 изключително практични и полезни статии, в които споделям с теб доказани конкретни стъпки, ефикасни съвети и лесни рецепти за постигне на трайно и цялостно укрепване на организма и преодоляване на 11 от най-често срещаните здравословни проблеми с помощта на ДЖИНДЖИФИЛА.

Ако си пропуснал Първата статия от поредицата, ти припомням, че от нея можеш да разбереш:

 • Как и защо можеш да окажеш мощна подкрепа на организма си за елиминиране на честите грипни и простудни заболявания, именно с помощта на ДЖИНДЖИФИЛА?
 • Какво да направиш за преодоляване и профилактика на хрема, синузит, астма и бронхит и други респираторни проблеми?
 • Ще намериш и конкретни съвети за преодоляване на хроничната умора и отслабения имунитет, и рецепти за осезаемо повишаване на енергията, паметта и концентрацията.

А ето какво съм подготвила за теб днес:

С КАКВО Е ПОЛЕЗЕН ДЖИНДЖИФИЛЪТ ЗА ТЕБ?
Втора част

В днешната статия от поредицата:
 • Ще разбереш как с помощта на ДЖИНДЖИФИЛА можеш да окажеш мощна подкрепа на организма си за преодоляване на най-често срещаните симптоми на стомашен дискомфорт – подуване, киселини, газове, нередовен стомах, гадене и повръщане.
 • Ще получиш и конкретни рецепти и съвети за ефикасно облекчаване на болезнените симптоми при Синдром на раздразненото дебело черво (СРДЧ).

1. Лошо храносмилане, стомашен дискомфорт, дефицит на хранителни елементи?
Джинджифилът доказано може да ПОДОБРИ ХРАНОСМИЛАНЕТО – виж как:

Може би не знаеш, но дори когато ядеш здравословна храна, реално не усвояваш всички полезни хранителни вещества. В зависимост от състоянието на храносмилателната си система, хората усвояват само някъде между 10 и 90 на сто от витамините и минералите в храната си.

Ползи и свойства:

 • Доказан факт е, че джинджифилът подобрява абсорбацията и усвояването на основни хранителни вещества и помощни средства при храносмилането.
 • Той помага за разграждането на протеините в храната.
 • Той предпазва стомаха от язва, чрез стимулиране отделянето на слуз.
 • Джинджифилът стимулира храносмилателната система да произвежда повече ензими и секретира повече жлъчка, за по-добро храносмилане.

Как да използваш джинджифила, за да подобриш храносмилането и усвояването на хранителни вещества?

 • ½ час преди хранене изпий чаша топла вода, смесена със сок от малко парче джинджифил, за да предотвратиш лошото храносмилане.
 • Сдъвчи парче пресен джинджифил непосредствено преди хранене.
 • С профилактична цел - ежедневната консумация на 2-3 чаши чай от джинджифил значително подобрява храносмилането.

2. Подуване на стомаха и газове?
Джинджифилът помага при ПОДУВАНЕ И ГАЗОВЕ В СТОМАХА (метеоризъм) – виж как:

Коренът от джинджифил се прилага от специалистите като натурално средство за терапия при подуване и газове в стомаха. Газогонните свойства на на лековитата билка облекчават подуването на корема и помагат за намаляване на метеоризма.

Ползи и свойства:

 • Джинджифилът съдържа ензими,които стимулират отделянето на слюнка, доказано стимулира храносмилателната система и може да подобри усвояването на храните, като по този начин помага осезаемо за преодоляване на подуването и газовете в стомаха.
 • Джинджифилът действа като пре-биотик и благоприятства за развиването на нормална, благородна флора в организма.

Как да използваш джинджифил при газове и подуване на стомаха?

 • Добавянето на настърган суров джинджифил в салатата вероятно ще е достатъчно да те отърве от неприятния проблем.
 • Друг ефикасен метод е след ядене да се дъвчат парченца от корена, предварително накиснати в лимонов сок.
 • Когато имаш пристъп на газ или подуване на корема, вземи малко парче пресен джинджифил, смачкай го и изстискай сока му. След това остави сокът да се утаи в купа, ще видиш как отделните частици отиват към дъното, а сокът сам се издига на повърхността. Отсипи тази течност и я изпий. Това до голяма степен ще помогне при метеоризъм.
 • Ако имаш много тежък случай на образуване на газове, добави малко смачкан ажгон в сока. Следвай същата процедура, както в предходната точка, и изпий разтвора (!пий тази течност само веднъж на ден и не повече от две супени лъжици).
 • Пий по чаша чай от джинджифил всяка вечер преди сън, за да може лековитата билка да упражни магическото си действие през нощта докато спиш - ще изчисти твоята храносмилателна система и ще неутрализира проблема отвътре.
Избери от 5-те уникални вкуса ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ VERVE

3. Киселини в стомаха?
Джинджифилът е мощен лек за преодоляване на изгарящи КИСЕЛИНИ В СТОМАХА – виж как:

Според официалната статистика, най-малко 50% от американците страдат от киселинен рефлукс и около 20 милиона американци приемат медикаменти срещу болезнени киселини в стомаха. Изследвания показват, че някои лекарства срещу киселини вредят повече, отколкото помагат, тъй като унищожават естествената бариера срещу стомашните киселини, което повишава риска от развитие на язва.

Ползи и свойства:

 • Според резултатите от специализирано проучване, храните, които съдържат джинджифил, са 6 пъти по-ефективни от лекарствата, приемани срещу киселини в стомаха.
 • Според лекарите е установено, че джинджифилът има гастрозащитен ефект, което означава, че той подобрява мускулния тонус и предотвратява разхлабване на долния езофагеален сфинктер (LES), и възпрепятства нахлуването на стомашна киселина в хранопровода.
 • Той също така убива вредните бактерии, като хеликобактер пилори - този вид бактерии е свързан с киселинен рефлукс.
 • Джинджифилът съдържа важни ензими, подпомагащи доброто храносмилане и преодоляването на киселинен рефлукс.

Как да използваш джинджифил за преодоляване на киселини в стомаха?

 • За премахване на киселините сдъвчи малко парче джинджифил. Ако ти се струва прекалено лютив, запари 2-3 парченца за 15-20 минути във вряла вода и пий отварата.
 • Може също така да смачкаш джинджифил, да го смесиш с малко кафява захар и да го смучеш.
 • За най-добри и трайни резултати и профилактика на стомаха срещу киселини, е препоръчително да се пие по една чаша чай от джинджифил, 20-30 минути преди хранене.

4. Гадене и повръщане?
Джинджифилът има незабавен ефект при ГАДЕНЕ И ПОВРЪЩАНЕ – виж как:

Ако обикновено страдаш от гадене при пътуване с кола или по време на морско пътешествие, то непременно предварително консумирай джинджифил. Освен че доказано ефективно спира чуството за гадене, джинджифилът облекчава и всички придружаващи симптоми на морска болест, като замаяност, вълни от студена пот и др.

Ползи и свойства:

 • Лютите съставки на джинджифила (джинджероли и шогаоли) стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата.
 • Билката има противоспазмолитичен ефект и е отлично средство за потискане на гаденето, което възниква по време на пътуване, при морска болест, при стомашни вируси, при прекаляване с храна или алкохол.
 • Според проучвания, джинджифилът премахва усещането на гадене след операция или в резултат на нежелани ефекти от химиотерапия.
 • Благодарение на газогонните си свойства, джинджифилът е известен с помощта си да предотвратява и намалява симптомите на сутрешното гадене при бременни жени.

Как да използваш джинджифил срещу гадене и повръщане?

 • Дъвченето на малко парче джинджифил може да помогне за намаляване на усещането за гадене и повръщане.
 • Ако обикновено ти се гади докато пътуваш, пий чай от джинджифил 25-30 минути преди тръгване.
 • Специално за дамите, които страдат от сутрешно гадене по време на бременност, се препоръчва да се дъвче по малко парче пресен джинджифил (!след консултация с проследяващия бремнноста лекар).

5. Синдром на раздразненото дебело черво?
Джинджифилът помага при СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНОТО ДЕБЕЛО ЧЕРВО (СРДЧ) – виж как:

Синдромът на раздразненото дебело черво е често срещано заболяване, което засяга милиони хора по света. Някои симптоми включват болки, подуване на корема, газове, диария, запек и слуз в изпражненията. Джинджифилът може да предложи ефективно облекчение на хората, които страдат от болезнения синдром.

Ползи и свойства:

 • Джинджифилът може да помогне да се облекчат всички неприятни симптоми по време на обострената фаза на СРДЧ.
 • Джинджифилът подпомага стимулирането на изпразването на стомаха, без никакви странични ефекти и е антиспазматичен агент, което обяснява благоприятния му ефект върху чревния тракт.
 • Джинджифилът възпрепятства бактерията H. Pylori (хеликобактер пилори), което от своя страна спомага за предотвратяване появата на язва, като в същото време защитава стомашната лигавица.

Как да използваш джинджифил при Синдром на раздразненото дебело черво?

 • Смес от сух джинджифил, черен пипер и семена от зелен кардамон се добавя към чаша вода и се оставя да престои така. За потискане на симптомите на СРДЧ се отпива от водата след всяко хранене.
 • Добавяй джинджифил в ястията си или го приемай като хранителна добавка - добрата новина е, че при ежедневен прием всички форми на консумация на джинджифил имат успокояващ ефект върху храносмилателната система.
 • Ежедневният прием на чай от джинджифил и мента успокоява стомаха и улеснява храносмилането, и е чудесна профилактика при СРДЧ.

С пожелания за свеж и тонизиран ден с аромат на джинджифил,
Теди

Опитай чай от джинджифил Verve

Други статии, свързани с темата "За джинджифила"

С какво е полезен Джинджифилът за теб - част Първа
Ефикасни съвети и лесни рецепти за преодоляване на 11 често срещани здравословни проблеми
С какво е полезен Джинджифилът за теб - част Трета
Как джинджифилът може да ти помогне при главоболие, мигрена, болки в ставите и наднормено тегло
Силата на Джинджифила
Експертът по здравословно и баласирано хранене Надя Петрова за медицински доказаните ползи от джинджифила
Как Джинджифилът може да ти помогне при умора и настинка
Виж защо, как и кога да пиеш чай от джинджифил – 5 рецепти за тонус, прочистване и силен имунитет
Негово Величество Джинджифилът под лупата на експерта Надя Петрова
Предполагам за никого не е тайна, че една от най-мощните билки в света е джинджифилът
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!