ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА на Verve - купи с отстъпки до 80%! ЗАТВАРЯМЕ - наличностите са ограничени!
Чай от  джинджифил  за живот,  изпълнен с енергия
02 400 55 68
0884 779 927

Безплатна 3-стъпкова програма за силен имунитет от Надя Петрова

последна редакция 01 Април 2020

Надя Петрова

Знаеш ли колко мощен съюзник ти е всъщност имунната система при атака от чужди нашественици, като бактерии, паразити, гъбички, вируси и други патогенни микроби и как точно реагира, за да те защити?

Решени да намерим отговор на въпроса "КАК ДА ИМАШ СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА?", ние от екипа на Verve, се обърнахме за полезни съвети към безспорният професионалист и наш добър приятел - експертът по здравословен и балансиран начин на живот и член на Европейската асоциация по клинично хранене- Надя Петрова.

В сегашната ситуация, когато заради наложените ограничения, свързани с превенция на разпространението на COVID-19, всички сме затворени в домовете си, помолихме Надя Петрова и за актуални препоръки "КАК БИХМЕ МОГЛИ ДА ЗАМЕСТИМ РАЗХОДКИТЕ НАВЪН И ТРЕНИРОВКИТЕ В СПОРТНИ ЗАЛИ, за да имаме достатъчно физическа активност и да дишаме свеж въздух, които са ключово важни за имунитета ни?"

От 3-СТЪПКОВАТА ПРОГРАМА ЗА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА на Надя Петрова ще научиш:
 • Какво да направиш в различни сфери на живота си, така че с малки и лесни промени да постигнеш по-стабилна имунна система?
 • Как по-бързо и по-лесно да потушиш възпалителните процеси в организма и да помогнеш на имунната си система при първи симптоми на грип и настинка, за да се предпазиш от по-сериозни усложнения?
 • Как да се храниш и какви билки, подправки и хранителни добавки да включиш в менюто си за здрава и силна имунна система?

Благодарим на Надя за ценните съвети! Приятно четене и не забравяй да споделиш с приятели за здрави и усмихнати дни :)

3-СТЪПКОВА ПРОГРАМА ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ от Надя Петрова

Здравей, аз съм Надя Петрова, а днес ще си говорим за имунната система, каква е ролята й, и как да се предпазиш в студените и преходни сезони от годината?

И така, на първо място, да обясня, много накратко, каква е ролята на имунната ни система.

В действителност, ролята на имунната ни система е да предпазва нас от не-нас. Нека обясня.

Ще вземем за пример един грип. Грипът е форма на вирус, и когато този вирус попадне в тялото - той определено е не-нас. Затова ролята на имунната система е да се активира в този момент, и колкото се може по-бързо да неутрализира въпросният нашественик, който е не-нас, за да може след това ние отново да функционираме по най-добрия възможен начин.

Начинът по-който се активира имунната ни система също е много важен, защото много хора бъркат реакцията на имунната система със самото заболяване. Ще го обясня така: пак ще вземем за пример някаква форма на настинка, вирус или нашественик, който попада в нашия организъм, няма значение как. Съответно ролята на имунната система, както казах преди малко е да се активира и да го неутрализира, колкото се може по-бързо.

Начинът по който обаче имунната ни система го прави, е чрез възпаление. Това е нещото, което много хора не разбират. Реално, това което ни се случва когато настинем - вдигането на температура, кихането, кашлянето, сълзящите очи, това е възпалението, което предизвиква собствената ни имунна система, защото това е нейният начин да се справи с нашественика, колкото се може по-адекватно и колкото се може по-бързо.

Затова и силна и здрава имунна система не означава имунна система, която тихомълком нещо да направи, или която да не я разберем че съществува, защото всъщност, тогава точно, ако имунната ни система не реагира по никакъв начин вирусите започват да вилнеят на воля,. Докато здравата имунна система ще реагира и ще се справи с нашественика изключително бързо.

Затова е много важно, поне за мен, при първите симптоми на настинка, наистина при първите, говорим за първите един-два дни, да дадем възможност на собствената ни имунна система да се справи сама. Така тя ще бъде здрава и силна, а не веднага да започнем да потискаме собствената си имунна система да се пребори с нарушителите.

И ако в рамките на един-два дни нещата започнат да се влошават, това ще означава че имунната ни система не се е справила, въпросният нарушител е инфилтрирал клетките, превзел ги е, и е започнал да се размножава, и тогава вече е редно да се вземат и допълнителни мерки.

Но, понеже днес си говорим за превенция, и идеята е все пак да помогнем на собствения си организъм и на собствената ни имунна система да се справи, колкото се може по-бързо, когато такъв нашественик се появи.

Днес ще ти дам моята 3-стъпкова програма:

КАКВО ДА НАПРАВИШ В РАЗЛИЧНИ СФЕРИ НА ЖИВОТА СИ, ЗА ДА МОЖЕШ ДА ИМАШ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СТАБИЛНА ИМУННА СИСТЕМА.

Стъпка 1 – LIFESTYLE ПРОМЕНИ

И всъщност първата точка са така наречените lifestyle промени, тоест, нещата които по принцип правим в ежедневието си:

 • Излизай навън

И първото нещо което, всъщност, ние правим грешно е през по-студените месеци, е да спрем да излизаме навън, да спрем да се движим, а всъщност, това калява имунната система. Неслучайно навремето бяхме доста по-здрави, включително и като деца, защото изкарвахме колкото се може повече време навън, на открито, а в момента е обратното - ние сме вътре през по-голямата част от деня, не се движим и имунитетът ни бавно и постепенно отслабва.

За съжаление, ситуацията днес (бел.авт.:03-04.2020г.) ни налага да стоим затворени вкъщи, и имаме нужда от заместител на излизането навън, което е проветряването. Колкото се може по-често и задължително сутрин и вечер. Както и допълнителен прием на витамин Д3, който да компенсира недостига на слънчеви лъчи.

Добра идея е, за всеки с балкон, да излизаме на него, поне за няколко минути на ден. Да се насладим на свежия въздух, на чаша ароматен Иван чай с джинджифил и слънчевите лъчи.

Да, през последните седмици нямаме възможност да посещаваме спортни зали и площадки, но това НЕ е причина да лежим по цял ден пред телевизора и да не се движим въобще. Всъщност, точно сега е моментът да започнем онази отдавна отлагана домашна тренировка и да влезем във върхова форма за лятото.

Но не само, реално, тренировките ни помагат:.

 • да бъдем по-щастливи. Доказано е, че упражненията подобряват настроението и намаляват чувството на депресия, тревожност и стрес
 • да подобрим здравето на имунната система
 • да отслабнем, разбира се
 • да се заздрави костната ни система
 • да се увеличат нивата ни на енергия и продуктивност
 • да се намали риска от хронични заболявания
 • да спим по-добре!

В момента, в интернет, е пълно с платени и безплатни програми за трениране. Избор голям, просто се спри на една… струва си.

 • Качествен сън

Второто нещо, което можем да правим, е да имаме изключително качествен сън. По принцип нашият организъм регенерира нощем, докато спим, затова хубав, качествен, адекватен сън на тъмно е равен на стабилна и силна имунна система.

Всъщност нещото, което можеш да направиш, според последните изследвания по темата, ако имаш проблем със съня, е да промениш осветлението вкъщи. Оказва се че синята светлина, която е доста модерна напоследък, всъщност ни пречи да заспим. Затова е добре в последните един, два, три часа, преди времето за сън, светлината вкъщи да е по-жълтеникава, защото жълтеникавата светлина помага на организма да започне да произвежда мелатонин и ние да заспим по-лесно, и обратното, синята светлина пречи това да се случи.

 • Хигиена

И разбира се, последната стъпка, последната точка от първата стъпка е поддържането на добра хигиена, за да можем да си гарантираме, колкото се може по-малко нарушители, вируси и бактерии, изобщо, да попадат в нашия организъм и да активират отговор от имунната система.

Стъпка 2 – ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ

Втората стъпка е свързана с хранителни добавки, билки и подправки, които могат да ти помогнат да си колкото се може по-стабилен в този период, и най-любимата от всички ни е джинджифилът.

Джинджифилът ми е много любим, защото той е изключително многопрофилна билка. Неслучайно имам цяло видео за нея, така че, ако искаш го погледни да се подсетиш (http://verveteas.com/news/view/48 ), но генерално, джинджифилът помага на нашия организъм да вдигне леко вътрешната температура, като по този начин помага на имунната система да се пребори бързо с нарушителите. Отделно, джинджифилът има изключително лечебен ефект върху горните дихателни пътища, така че всичко, което бихме могли да инхалираме като вирус, и джинджифилът е нещото, което може да ни помогне да се справим с него.

Отделно, джинджифилът е признат като едно от най-мощните противовъзпалителни средства, така че той ще ни помогне и след това бързо и лесно да се потуши този възпалителен процес, който е започнал в тялото ни и да се чувстваме колкото се може по-добре, по-бързо, и разбира се, наистина редица други приложения.

Джинджифилът може да бъде добавен в деня ни по най-различни начини. Можем да ядем пресен джинджифил, може да го добавяме към супи, но за мен най-лесният начин, и нещото което ми гарантира, че ще го използвам абсолютно всеки ден, е като си направя чай от джинджифил, защото чаят е нещото, което мога буквално да пия по цял ден. Другият плюс на чая е, че можем към джинджифила да добавим и други билки и подправки, които също да ни помогнат в тази роля, от типа на бъз, канела, мента и т.н.

Мнения на клиенти
Весна Ненчева

Весна Ненчева

Посрещам клиентите си с голяма чаша IVAN CHAI & GINGER Verve by Nadia Petrova. Готвейки се за консултантската сесия, запарвам в каната и чая. Харесвам чувството да изчакам всяко листенце да падне на дъното, да сипя в чашите и да отпия първата глътка наситен, тонизиращ и ароматен вкус настройващ ме на работна вълна. Обичам чая с джиджифил, а Иван чай съставката му дава изтънчената различност от другите чайове.

И извън джинджифила има още няколко билки и хранителни добавки, или изобщо ценни вещества, които е добре да присъстват в този сезон в менюто, и това са костен бульон, пробиотици, разбира се, защото 70% от имунната ни система е около червата и здрав микробиом отново е ключов за здрава и силна имунна система, омега 3 и витамин Д3, които са също така доста мощни противовъзпалителни средства и могат да ни помогнат в този сезон.

Стъпка 3 – ХРАНАТА

И третата стъпка е храненето, разбира се, няма как да минем без пълноценно хранене. Когато говорим за хранене има две неща, за които да се погрижиш.

Първото нещо е да подпомогнеш храносмилането. Истината тук отново е че през есенно-зимния сезон ние по много естествен начин започваме да ядем по-тежки храни, бобовите се появяват в менюто, ядките и семената вече са в сезон, започваме да ядем повече хляб, повече картофи, наистина по-тежки храни. Храносмилането ни се затруднява, и пак ще кажа, 70% от имунната ни система е около червата, така че е добре ние да нямаме затруднено храносмилане в този период. И отново в роля може да дойде джинджифилът, който подпомага храносмилането. Дори в много лечебни протоколи се използва джинджифил точно за корекция на проблеми с храносмилането, затова отново това е нещо, което можеш да използваш, и другото са любимите ми горчивки.

Имам цяла поредица от статии и видеа в сайта на тема “Горчивка”. Това са така наречените дижестиви, които подпомагат храносмилането след ядене, така че ги погледни.

И сега ще издам моята тайна за "горчивка с джинджифил". Истината е, че в горчивката трябва да има изключително голям микс от билки и подправки, колкото са повече, толкова по-хубава е горчивката за нас и това обикновенно е трудно за набавяне. Затова всъщност ползвам пакетчета чай с джинджифил и подбрани билки, изсипвам пакетчетата чай, заливам ги със съответния алкохол, и имам готова горчивка след две седмици, така че го пробвай, това е най-лесния начин за проготвяне на горчивка.

И следващата стъпка, когато говорим за подобрено храносмилане, разбира се, е любимата ми, да подаваме трудните за храносмилане храни по най-добрия начин на нашия организъм и това е чрез накисване, покълване и ферментиране, т.е ядките и бобовите задължително се накиснати, защото в противен случай са трудни за храносмилане, зърнените задължително ферментирали и млечните също задължително ферментирали. При зърнените говорим за хляб с квас, при млечните, разбира се, кисело мляко, кефир, сирена и т.н.

Това бяха моите три стъпки, надявам се че съм ти била полезна, ако е така сподели с приятели,за да помогнеш на колкото се може повече от тях, да разберат как реагира имунната ни система, какво можем да направим за нея, и да са колкото се може по-здрави през студените и преходни сезони от годината.

Разкошен ден!

Надя Петрова, експерт по здравословен и балансиран начин на живот, член на Европейската асоциация по клинично хранене

В статията са използвани източници (виж списъка)

**Отказ от отговорност – Авторът на статията, експертът по здравословно и балансирано хранене Надя Петрова, не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта verveteas.com го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Чайове от джинджифил Verve, 100% натурални
Чайове от джинджифил Verve, 100% натурални
Най-лесният начин да се заредиш осезаемо с енергия и трайно да засилиш имунитета си с помощта на ДЖИНДЖИФИЛА, е да пиеш ежедневно по 3-4 чаши натурален чай от джинджифил Verve
Чайове от джинджифил Verve, 100% натурални
Благодарение на високото съдържание на джинджифил, с чайовете Verve получаваш ежедневна мощна подкрепа на имунната система и можеш да преодоляваш по-лесно простудните заболявания, стомашните проблеми и хроничната умора.
Свързани статии
Как лесно и напълно безвредно да преодолееш хрема и запушен нос?
Как лесно и напълно безвредно да преодолееш хрема и запушен нос?
Натурални средства, лесни процедури и ефикасни рецепти за бързо елиминиране на хремата и отпушване на носа
Най-мощната супер храна на планетата за силен имунитет и детокс
Най-мощната супер храна на планетата за силен имунитет и детокс
Сутрешната закуска, която ще те зарежда с жива енергия за целия ден!
Как лесно да си приготвиш чай за силен имунитет и повече енергия
Как лесно да си приготвиш чай за силен имунитет и повече енергия
Виж кои са 2 от най-мощните природни средства, които се борят с възпалението и токсините в тялото
Как Джинджифилът може да ти помогне при умора и настинка
Как Джинджифилът може да ти помогне при умора и настинка
Виж защо, как и кога да пиеш чай от джинджифил – 5 рецепти за тонус, прочистване и силен имунитет
предишна история

ВИЖТЕ СЪЩО

ЧАЙОВЕ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

джинджифил, лимон, канела,
портокалови корички и ...
щипка уникалност от Verve

научи повече

ЗА ДЖИНДЖИФИЛА

Джинджифилът е тропическо растение, произхождащо от Азия. История му започва преди 5000 години

научи повече

ЗА VERVE

Върв Тийс е българска компания, производител на първата в България уникална линия чайове от джинджифил

научи повече
ЗА ДЖИНДЖИФИЛА АКСЕСОАРИ КОНТАКТИ ОБЩИ УСЛОВИЯ МАРКЕТИНГ МАТЕРИАЛИ
гр. София 1606, бул. Едуард И. Тотлебен 85-87, ет. 3, 02 400 55 68, 0884 779 927, verve@verveteas.com
ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН:
Получаваш полезна информация, рецепти и специални оферти всяка седмица + 10 % ОТСТЪПКА за следващата си поръчка.
абонирай ме
verveteas.com използва “бисквитки”, за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към уеб сайта. Научете повече
Разбрах!